Sign InView Entries
rädgården.
Startsidan
Svensk startsida
Till rosor - engelsksida
Garden-engelsksida
Trädgårdsbilder
Om Anna
HEM
HOME
ROSOR
GARDEN
BILDER
OM MIG
 
           Trädgården blev så småningom inte min hobby utan heltidssysselsättning. Faktiskt, det var aldrig min hobby, som somliga ville intala i mig. Dessutom jätte hård jobb, var det en källa av skoj och glädje, och inte bara till mig, men mest av allt blev det ett stort ansvar och ett nytt sätt att realisera mig själv, och jag är verkligen tacksam, att Yngve inte bara ville ha en trädgård, men att han märkte också mina egenskaper och ville just mig att göra det åt honom.

Tidigare hade jag bara hobby - psykologin eller hantarbete, läsning eller skrivandet. Sedan hade jag börjat med trädgård hos Yngve, vilket också krävde mycket läsning som väckte mer och mer drömmar, och inte minst att utöva massor med egna experiment och skaffa erfarenheter, så allt detta tog  hela min tid. I lådor och på hyllor hemma ligger aldrig påbörjade broderier, tyger som kanske blir aldrig klädesplagg, mängder med garn, virkar, symönster och sytillbehör - och jag funderade ofta vad ska jag göra med det hela!

Nå, men jag skulle ju om trädgården. Den sidan blir kanske annorlunda än flera andra. Inga långa listor med växter o.dyl., utan ganska många bilder. Det kommer att handla mest om denna trädgård historia, att visa hur den blev till och utvecklades. Kanske kommer någon att känna igen sig i mina och delvis Yngves brottande med stenar, kampen om varje ny meter eller centimeter av jordyta - för allt nya planteringar.. 
Upp
Till nästa trädgårdssida
UPP
NÄSTA
Trädgården ligger i Torslanda, Göteborgs Kommun, närmare bestämt är det Hästevik men Yngve kallade det för Hjuvik - han tyckte bättre om det namnet.
Bilderna bredvid visar huset med omgivningen som den såg ut 1995, landskapet sett från  och själva huset den vackra sommaren 1997. Men trädgården började skapas då de första nya buskarna planterades - November 1994. Yngve hade visserligen bott där sedan 70-talets början - men det som beskrevs på nästa sidorna är vad som jag försökte skapa med hans hjälp (eller motstånd..). Tyvärr, de vackra utsikterna delvis finns inte längre även redan efter 2000..
WebmasterAnna M
Göteborg
KLIK!
Till Woodlandsida
Submit 4 Free!
This page was last updated on: 18 September, 2014
Yngves hus i april 1995
Hästevik, view från Norrsidan, 1997
Yngves hus i juli, 1997
Garagevägen och hus, 2000